Velkommen til Danske Rederier

Vi taler for en samlet branche
Det mener vi

Seneste nyt

Ros til Regeringens Finanslovsforslag: Stærke initiativer for skibsfarten

Regeringens fi­nans­lo­vs­for­slag for 2025 indeholder flere gode initiativer, der vil gavne den maritime sektor. Især initiativerne om dobbelttogter for skoleskibene og øgede midler til udvikling af land­di­strik­ter­ne fortjener stor ros.

Seneste nyt

Rettidig omhu med nye ministerier

Danske Rederier hylder regeringens beslutning om at oprette nye ministerier, der skal styrke Danmarks indsats inden for grøn omstilling, europæisk samarbejde og sam­funds­sik­ker­hed.

Seneste nyt

Ros til Afrikastrategi – grøn energi og handel skal styrkes

Afrika rummer enorme muligheder for både grøn energi og økonomisk vækst. For at udnytte dette potentiale skal Danmark og EU have et endnu skarpere fokus på investeringer og samarbejde.

Seneste nyt
Uddannelse

Danske Rederier jubler over dobbelttogter for skoleskibene: "En vigtig investering i fremtiden"

Danske Rederier glæder sig over regeringens beslutning om at sikre finansiering til dobbelttogter for Skoleskibene DANMARK og Georg Stage de næste fire år. Med denne langsigtede investering får endnu flere unge mulighed for at opleve livet til søs og tage første skridt mod en karriere i Det Blå Danmark, hvilket samtidig styrker den maritime sektors adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Seneste nyt

Danske Rederier håber på grøn aftale med tyskerne om Energiø Nordsøen

Danske Rederier er ærgerlige over, at for­hand­lin­ger­ne om Energiø Nordsøen mellem Danmark og Belgien er brudt sammen. Det betyder, at projektet, der skal levere grøn strøm til produktion af grønne brændstoffer, bliver forsinket. Heldigvis tegner for­hand­lin­ger­ne med tyskerne lovende.

Seneste nyt
Arbejdsforhold
Sundhed

Hafnia vinder Danske Rederiers Di­ver­si­tets­pris 2024

Tankrederiet Hafnia viser endnu engang, at de er et af de førende danske rederier, når det handler om diversitet, ligestilling og inklusion. Hafnia vinder årets di­ver­si­tets­pris, fordi rederiet har en bred og gennemtænkt tilgang på området og har gennemført en stribe initiativer, der omfatter forholdene for både søfarende og medarbejdere på land.
Danske Rederiers Årsskrift 2024
Årsskrift 2024

Mobning og chikane skal være fortid om bord

En række nye anbefalinger skal være med til at sikre et sundere, tryggere og psykologisk sikkert arbejdsmiljø om bord på danskflagede skibe. Anbefalingerne offentliggøres i dag ved Danske Rederiers årlige Blå Pride Bar, hvor de overdrages til er­hvervs­mi­ni­ster Morten Bødskov.

Seneste nyt
Uddannelse

Uni-Tankers bliver en del af ”Kom med Ombord”

Uni-Tankers bliver det ottende rederi, der kommer med i prak­tik­sam­ar­bej­det ”Kom med Ombord”. Det er en del af Uni-Tankers nye ”Cadet Strategy 2024”, som skal være med til at rekruttere og fastholde danske og europæiske kadetter og vise vejen til en karriere i det maritime.
FuelEU-forordningen blev vedtaget tidligere på året. Som medlem kan du se en oversigt over relevante nyheder og oplysninger om FuelEU her.
FuelEU

Rekordoptag på MARTEC

Om få uger begynder 837 nye studerende på deres maritime drøm­meud­dan­nel­se, og selvom det et er 23 færre end sidste år, så er der stadig noget at fejre. MARTEC optager i år 137 nye studerende, og det er rekord.

Danske EU-politikere får maritim indflydelse

De magtfulde udvalgsposter er blevet fordelt i Europa-Parlamentet. Det er godt nyt for skibsfarten. For de ny- og genvalgte medlemmer får centrale udvalgsposter og spreder sig, hvilket kan betyde mest mulig dansk indflydelse. Danske Rederier glæder sig særligt over interessen i klima-, industri- og trans­port­po­li­tik.

Aktuelle emner

Situationen i Det Røde Hav

I kølvandet på Hamas' angreb på Israel i oktober har Houthi-oprørerne i Yemen gennemført en række aggressioner mod civile skibe i det sydlige Røde Hav og den vestlige del af Adenbugten. Her på siden kan du læse mere.

Ny rapport viser markant be­skæf­ti­gel­ses­be­hov i Det Blå Danmark

I en ny rapport har COWI set nærmere på be­skæf­ti­gel­ses­be­ho­vet, når der skal bygges havvind­møl­le­par­ker, nye flådefartøjer og sættes handling bag ordene om CO2-fangst.

Danske Rederier lancerer nyt ESG Shipping netværk

Danske Rederiers nye ESG-netværk adresserer behovet for samarbejde og vidensdeling omkring bæ­re­dyg­tig­heds­rap­por­te­ring inden for skibsin­du­stri­en. Læs mere om Danske Rederiers ESG netværk her.
1/3

Seneste nyt
Globale forhold

Maritime pejlemærker fra genvalgt kommissionsformand

Ursula von der Leyen er genvalgt som formand for Europa-Kommissionen. Formandens politiske manifest, som blev præsenteret kort før valget, berører samtlige af Danske Rederiers prioriteter for 2024-2029. Så genvalget vækker glæde hos Danske Rederier.

Biodiversitet fylder mere i skibsfarten

En rundspørge blandt topcheferne hos Danske Rederiers største medlemmer viser, at 80 % prioriterer beskyttelse af biodiversitet højere, end de gjorde for fem år siden. 60 % af rederierne har allerede gennemført tiltag for at mindske deres påvirkning på klodens biodiversitet.

Det mener vi

Klima

Danske Rederier har en klar målsætning om kli­ma­neut­ra­li­tet i 2050 uden brug af kli­makom­pen­sa­tion.

Miljø

Skibsfarten støtter stram lovgivning og bifalder, at danske rederier anvender ny teknologi, der gør det muligt at operere under hensyn til miljø og klima.

Skat og rammevilkår

Danmark skal bevare og styrke sin placering i den globale skibsfart.
1/3

Markant stigning i ansøgninger til maritime uddannelser

Tallet af ansøgere til de maritime ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner er steget med hele 22 procent i forhold til sidste år. En udvikling, som vækker begejstring hos Danske Rederier, der arbejder målrettet på at tiltrække unge til branchen.

Seneste nyt
International skibsfart

Danmark fastholder pladsen blandt verdens 10 største søfartsnationer

Ny opgørelse viser, at Danmark fortsat befinder sig på top-10 over verdens største sø­fart­s­na­tio­ner. Konkurrencen er benhård, men lanceringen af et vækstteam for Det Blå Danmark giver yderligere forventninger om l, at Danmark også på sigt vil være at finde blandt de allerstørste sø­fart­s­na­tio­ner.

Forbud mod Heavy Fuel Oil i Arktis træder i kraft

Den 1. juli 2024 træder et internationalt forbud mod brug af Heavy Fuel Oil (HFO) i Arktis i kraft. Danske Rederier støtter forbuddet, der med en over­gangs­ord­ning giver rederierne tid til tilpasning, mens Arktis samtidig beskyttes mod olieudslip.
Seneste nyt

Vækstplan skal gøre dansk skibsfart endnu stærkere

Nyt vækstteam skal skabe det bedst mulige grundlag for de danske rederier og maritime virksomheder samt styrke væksten i erhvervet. Rettidig omhu, mener man i Danske Rederier, som står på spring for at bidrage med gode ideer.
Seneste nyt
Danske Rederier

Klog beslutning at bevare DIS-ordning

Regeringen har i dag præsenteret en række initiativer, der skal styrke dansk erhvervslivs rammevilkår. Som en del af regeringens udspil bevares DIS-ordningen, den såkaldte sømandsskat. Det er rigtig godt nyt for Det Blå Danmark.
1/3

Seneste nyt
International skibsfart
Teknisk information

Dansk skibsfart på førstepladsen for fjerde år i træk

For fjerde år i træk ryger dansk skibsfart helt til tops på international sik­ker­heds­li­ste. Danskflagede skibe er nemlig helt i top, når det kommer til overholdelse af internationale regler om sikkerhed, miljø og arbejdsforhold ombord.
Seneste nyt
Offshore
Teknisk information

Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib

Dansk Offshore og Danske Rederier har i samarbejde udarbejdet en ny bran­che­stan­dard for ”ma­ri­ne­ope­ra­tio­ner i offshore olie og gas”. Den skal bl.a. gøre livet lettere for de rederier, der vil byde ind på opgaver i forbindelse med et offshoreanlæg.
Seneste nyt

Her er de indstillede til Danske Rederiers Diversitetspris 2024

Danske Rederier kan nu løfte sløret for det stærke felt af indstillede til årets Di­ver­si­tets­pris. Prisen uddeles til et rederi eller en person i ship­ping­bran­chen, som har gjort en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion.
1/3

Se hvad der sker hos Danske Rederier

Kursus
Uddannelse

Danish Maritime Legislation for Foreign Senior Officers / Danish Maritime Legislation for Foreign Masters / Occupational Health & Safety (§16), 3/9/24

Dato:
Kursus
Uddannelse

Danish Maritime Legislation for Foreign Senior Officers / Danish Maritime Legislation for Foreign Masters / Occupational Health & Safety (§16), 10/9/24

Dato:
Event

Parent'SHIP - 23. september 2024

Dato:
Mød op i Det Blå Danmarks Parent’SHIP café, hvor der er højt til loftet og plads til babygråd, babyleg, snak om ship­ping­bran­chen og at skabe netværk. Denne dag vil stå på oplæg fra bObles, hvor din baby har mulighed for at få den bedste tumletid, samtidig med, at du får viden om bObles fantastiske produkter. Alle er velkomne — om du er mor, far, med-forældre og ønsker nye vinkler på familie- og arbejdslivet.
1/3

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores pressemeddelser og få en mail, når der er nyt fra Danske Rederier