Mærkedag: Første elev afmønstrer fra ”Kom med Ombord”
22-årige Emil er den første til at fuldføre praktikforløbet ”Kom med Ombord”. Han har været ude at sejle med A.P. Moller-Maersk, TORM og ESVAGT. Det er en stor mærkedag for ”Kom med Ombord”, som blev etableret i starten af 2023.
Praktikforløbet ”Kom med Ombord”, som er et samarbejde mellem Danske Rederier og syv forskellige rederier, har været en stor succes, siden det blev lanceret i 2023. Nu er den første elev færdig med forløbet.
”Kom med Ombord” giver unge mulighed for at komme ud at sejle med tre forskellige rederier og blive uddannet til befarne skibsassistenter og/eller kystskippere.
22-årige Emil Vilhelm Meyer er den første til at færdiggøre et ”Kom med Ombord”-forløb.
Emil har været ude at sejle med A.P. Moller-Maersk, TORMog ESVAGT og fremhæver selv, at det har været meget lærerigt at sejle med både tank-, container- og vindmølleskibe. Det har givet mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige opgaver. Alt fra at krane, male, gøre rent, inspicere tanke og hjælpe til fra bro til maskinrum og køkken er det blevet til.
”At være hos tre forskellige rederier gennem ”Kom med Ombord” har givet mig indsigt i, hvordan forskellige skibe fungerer. Det har givet mig klarhed i forhold til, hvad jeg gerne vil arbejde med. Den mulighed har jeg ikke kunnet få andre steder. Det har givet mig noget sikkerhed i det uddannelsesvalg, som jeg tager nu her, hvor jeg skal være maskinmester,” siger Emil Vilhelm Meyer.
”Det er virkelig en mærkedag for Danske Rederier og alle de rederier, der har været med til at gøre ”Kom med Ombord” til en attraktiv mulighed for unge med saltvand i blodet. Emil bliver den første elev, der gennemfører sit forløb, og der er heldigvis mange flere på vej. Og forhåbentlig vælger rigtig mange af dem en fremtid i Det Blå Danmark,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.
”Jeg kan helt 100 % anbefale uddannelsen til andre mennesker. Jeg er så glad for, at jeg har gjort det, og kan varmt anbefale det til alle andre,” siger Emil Vilhelm Meyer.
Ja, faktisk har Emil været så glad for forløbet, at han påmønstrer til en ekstra tur ombord, inden han efter planen vil starte på maskinmesterskolen. Under alle omstændigheder er målet at komme ud at sejle igen.
"Kom med Ombord"
Praktikforløbet ”Kom med Ombord” er et samarbejde mellem Danske Rederier og rederierne A.P. Møller-Maersk, Molslinjen, Cadeler, DFDS, TORM, ESVAGT og Uni-Tankers.
Forudsætningen for at kunne deltage i ’Kom med Ombord’ er en bestået grundlæggende maritim uddannelse (GMU), ren straffeattest, gyldigt pas og sundhedsbevis samt en dansk søfartsbog.
I løbet af to år vil man samlet set opnå 52 ugers effektiv sejltid under udmønstringerne, som vil være af varierende længde. Alle forløb begynder hos A.P. Moller-Maersk, herefter kan den studerende være med til at prioritere 2. rederi for til sidst at slutte forløbet af hos ESVAGT med 6 udmønstringer.
Efter sejltiden kan man vælge at læse fem måneder på MARTEC, MARNAV (Ærø) eller Svendborg Søfartsskole, og herefter er man uddannet befaren skibsassistent eller kystskipper.