Seneste nyt
Danske Rederier

Klog beslutning at bevare DIS-ordning

Regeringen har i dag præsenteret en række initiativer, der skal styrke dansk erhvervslivs rammevilkår. Som en del af regeringens udspil bevares DIS-ordningen, den såkaldte sømandsskat. Det er rigtig godt nyt for Det Blå Danmark.

Regeringen har nu afsluttet et arbejde med at se på de gældende er­hvervs­støt­te­o­rd­nin­ger. Det betyder bl.a., at DIS-ordningen, som er en afgørende forudsætning for danskflaget skibsfarts internationale kon­kur­ren­ce­ev­ne, bevares.  

Danske Rederiers lange seje træk med sobert og sagligt at forklare betydningen af skibe på dansk flag har båret frugt.  

”Det er rigtig godt, at regeringen har besluttet sig for at bevare DIS-ordningen, også kendt som sømandsskatten. Jeg ser det som et meget klart udtryk for, at regeringen anerkender, at danskflaget skibsfart er værd at bevare og skaber stor værdi for Danmark. Det Blå Danmark er en dansk styrkeposition, som vi skal udvikle, ikke afvikle,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Jeg ser det som et meget klart udtryk for, at regeringen anerkender, at danskflaget skibsfart er værd at bevare og skaber stor værdi for Danmark.
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

Uden sømandsskatten ville dansk skibsfart blive svækket markant. Der er en global standard, som alle de andre sø­fart­s­na­tio­ner, danske rederier konkurrerer med på ver­dens­mar­ke­det, også har.  

Det vækker således glæde i Danske Rederier, at der nu igen er ro om skibsfartens og andre erhvervs rammevilkår. 

”Jeg vil gerne kvittere for, at regeringen har lyttet til vores alvorlige bekymringer. Nu er der igen ro om rammevilkårene for dansk skibsfart. Vi er Danmarks største eksporterhverv og bidrager med jobs og velstand til hele landet. Så dagens udmelding er godt nyt for hele Danmark,” siger Anne H. Steffensen.