Seneste nyt

Her er de indstillede til Danske Rederiers Di­ver­si­tets­pris 2024

Danske Rederier kan nu løfte sløret for det stærke felt af indstillede til årets Di­ver­si­tets­pris. Prisen uddeles til et rederi eller en person i ship­ping­bran­chen, som har gjort en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion.

Det er tredje gang, at Danske Rederier uddeler Di­ver­si­tets­pri­sen til et rederi eller en person i ship­ping­bran­chen, som har gjort en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion. 

Spændingen udløses til Blå Pride Bar i Danske Rederiers gård den 15. august, hvor juryen vil afsløre vinderen. Det bliver et brag af en fest, hvor vinderen og de øvrige indstillede vil blive fejret på behørig vis. 

”Det er et fantastisk stærkt felt af indstillede, vi har i år, så juryen har virkelig fået en vanskelig opgave på hænderne med at udpege vinderen. Men det er selvfølgelig et luksusproblem. For det er en flot liste med mulige vindere, som alle gør et stort og vigtigt arbejde for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion i branchen. Det er fem meget forskellige indstillede, som alle virkelig gør en positiv forskel i vores branche,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. 

(Billedet er fra sidste års Blå Pride Bar, hvor de fire nominerede var på scenen sammen)

De indstillede er:

Women In Shipping Denmark (WIS) 

For at have skabt et be­mær­kel­ses­vær­digt netværk dedikeret til at støtte kvinder i skibsin­du­stri­en og fremme diversitet og inklusion i branchen. Og have skabt en platform for netværk, inspiration og støtte med det formål ikke kun at styrke nuværende kvindelige søfarende og ansatte, men også at tiltrække og fastholde flere kvinder i branchen. 

DFDS 

For at have gjort DEI til en strategisk prioritet på alle niveauer i virksomheden. Som en del af den strategiske indsats har DFDS bl.a. lanceret Waves of Talent-programmet målrettet kvindelige kadetter, som bl.a. sigter mod at øge kvinders repræsentation i DFDS-flåden og i industrien. 

Hafnia 

For at have integreret DIBE (Diversity, Inclusion, Belonging, and Equity) i virksomhedens strategi. Dette inkluderer bl.a. nul-tolerance over for mobning og chikane, forbedrede barselsregler, inklusiv og kønsneutral sprogbrug på tværs af virksomheden og det fortsatte arbejde med The Hafnia Culture Lab, hvor besætningen på fem nye Hafnia skibe udgøres af mindst 50 % kvinder. 

Unitankers 

For at have gennemført en række strategiske initiativer for at skabe en mere inkluderende og mangfoldig virksomhed. Dette inkluderer at fremme og synliggøre kvindelige rollemodeller, men­tors­hip­pro­gram­mer, målrettede initiativer for at sikre en mere retfærdig og inkluderende rekruttering, herunder kar­ri­e­repor­ta­len ”Destination Possible”, der skal være med til at tiltrække talenter til ship­pin­gin­du­stri­en og afkræfte stereotype opfattelser af branchen.

Dhananjay Swadi, managing director i Stena Rederi 

For hans store indsats for DEI og trivsel i Stena Rederi. For hans lederskab, der har fremmet en kultur af respekt og sikkerhed, der fremmer fair behandling og lige muligheder for alle søfarende. Og for at sikre en nult­o­le­ran­cepo­li­tik over for mobning og chikane ombord. Gennem sin dedikation har Dhananjay Swadi markant forbedret moralen og trivslen blandt medarbejderne. 

Ved udvælgelsen lægges vægt på, at den indstillede person eller rederi har skabt forandring enten i branchen eller lokalt i virksomheden indenfor mindst ét DEI-område ved for eksempel at:  

  • Skabe et nyt initiativ indenfor DEI-området ved aktivt at bruge ny viden eller praksis inden for området. 

  • Arbejde aktivt for at fremme DEI-mindset hos medarbejdere, ledere og sam­ar­bejds­part­ne­re og således fremstår som være en god virk­som­hed­s­am­bas­sa­dør indenfor området. 

Jurymedlemmer:

Faglig leder hos SEA HEALTH AND WELFARE Torsten Mathias Augustsen  

Direktør for Arbejdsmarked, Rekruttering og Uddannelse Anne Windfeldt Trolle  

Head of Organisational Performance and Development, Welltec, Anja Rose  

Associate Professor at Copenhagen Business School Dr. Poornima Luthra  

CEO, Halcyon Recruitment and Founder, Diversity Study Group, Heidi Heseltine  

Chartering Manager, Clipper Group, and Co-Founder of Women in Shipping Denmark, Neele Pawlowski  

Tidligere vindere:

Sidste år gik di­ver­si­tets­pri­sen til Trine Hoffmann fra A.P. Møller – Mærsk. Juryen lagde særlig vægt på Trine Hoffmanns ekstraordinære drive, at hun er meget ambitiøs, og at hun har været med til at løfte diversitet til et nyt niveau i sin organisation.  

Og året før gik prisen til Hafnia for deres “Maritime Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Lab”. Det blev skabt sammen med RightShip, Wilhelmsen, Thome Group, Rio Tinto og Anglo American, og kan bedst betegnes som en di­ver­si­tet­stæn­ket­ank.