Seneste nyt

Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023

Sidste år var der fremgang i antallet af passagerer på færge- og passagerruter til udlandet. Det er især uden­rigs­ru­ter­ne til Tyskland og Sverige, der driver væksten. Til gengæld var der færre passagerer med in­den­rigs­ru­ter­ne end året før.

Danmarks Statistik har offentliggjort nye tal for udviklingen i antallet af fær­ge­pas­sa­ge­rer fra danske havne. Fra 2022 til 2023 steg antallet af passagerer med 0,5 %. Dermed fortsætter fremgangen ovenpå de lidt tunge Corona-år. 

”2023 var et rigtigt godt år for vores færger i forhold til antallet af passagerer. Vi har ikke haft en bedre højsæson de seneste mange år. Vi fortsætter med at investere i fremtidens nye grønnere færger og den fornødne infrastruktur, så vi sikrer endnu større kapacitet og en endnu bedre oplevelse for vores kunder,” siger Michael Guldmann Petersen, CEO i Scandlines. 

2023 var et rigtigt godt år for vores færger i forhold til antallet af passagerer. Vi har ikke haft en bedre højsæson de seneste mange år
Michael Guldmann Petersen, CEO i Scandlines

Udviklingen er dog ulige fordelt. For mens der har været en fremgang på flotte 1,9 % på uden­rigs­ru­ter­ne, så er der tilbagegang at spore på de danske indenrigsruter, hvor der var 1,8 % færre passagerer med færgerne sammenlignet med året før. Det er især ruterne mellem Danmark og Tyskland og Sverige, der oplever vækst. 

”Det er dejligt at se, at fremgangen i passagertallet fortsætter oven på de svære Corona-år. Flere færgerederier har haft et virkelig flot 2023 på pas­sa­ger­fron­ten. Der foretages i disse år store investeringer i mere klimavenlige færger, så færgen vil i fremtiden i endnu højere grad være et godt, klimavenligt valg,” siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier. 

Fakta:

Ud over opgørelsen over antallet af fær­ge­pas­sa­ge­rer, viser tallene fra Danmarks Statistik bl.a. også, at Aarhus Havn er Danmarks største havn, når det kommer til godsmængde. Og at i 2023 lagde flere kryd­stogtspas­sa­ge­rer end nogensinde før til land i Danmark. København er ikke overraskende den klart største danske krydstogtsby. 

Læs mere på Danmarks Statistiks hjemmeside