Seneste nyt
Klima
International skibsfart

Danske Rederier støtter Danmarks kandidatur til Rådet i FN’s Sø­fart­sor­ga­ni­sa­tion IMO

Danske Rederier anbefaler varmt IMO’s medlemslande at genvælge Danmark til Rådet i IMO på ge­ne­ral­for­sam­lin­gen senere i år. Danmark er et re­sul­ta­t­o­ri­en­te­ret, konstruktivt medlem af Rådet og vil bl.a. bidrage positivt til processen med at få gjort den ambitiøse målsætning om klimaneutral skibsfart i 2050 til virkelighed.

Danske Rederier var i dag værter for en reception for at markere Danmarks kandidatur til Rådet i IMO. Danmark har været medlem af Rådet siden 2001 og håber selvsagt på genvalg. Blandt gæsterne var en stribe ambassadører og repræsentanter fra mange af de 175 lande, som er medlem af IMO.

Danske Rederiers adm. direktør Anne H. Steffensen fremhævede, at Danmark, som er kendt som et grønt foregangsland også indenfor skibsfarten, vil arbejde hårdt for at skabe de nødvendige resultater, så den globale skibsfart kan komme i mål med den ambitiøse målsætning om at blive klimaneutral i 2050.

Som repræsentant for en af verdens største handelsflåder kan jeg kun på det varmeste anbefale, at Danmark fortsætter som medlem af Rådet i IMO – vi kan og skal gøre en forskel der
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

”Vi har brug for at skabe resultater og træffe de nødvendige beslutninger i IMO, så vi i 2025 kan få vedtaget og i 2027 starte im­ple­men­te­rin­gen af den internationale regulering, der skal til for at gøre ambitionen om klimaneutral skibsfart i 2050 til virkelighed. Det kræver vigtige beslutninger og intents og konstruktivt samarbejde i IMO. Her er jeg sikker på, at Danmark vil gå forrest og bidrage til, at vi får alle med ombord,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Skibsfarten er global. IMO er et vigtigt forum for drøftelser om sikkerhed for vores søfarende, vigtige for­sy­nings­kæ­der og græn­se­over­skri­den­de udfordringer som skibsfartens udledninger og forurening. Det er afgørende med regler, som er ens for alle.

”Danmark er en kva­li­tets­skibs­fart­s­na­tion og vi har en stærk interesse i, at IMO er det globale om­drej­nings­punkt for skibsfartens regulering. I den forbindelse er det helt centralt, at IMO arbejder effektivt og har tidssvarende strategier. Det er netop det, Rådet i IMO arbejder for, og derfor er det vigtigt, at Danmark sidder med her, så vi kan påvirke arbejdet.” siger Andreas Nordseth, Sø­fart­s­sty­rel­sens direktør.

”Som repræsentant for en af verdens største handelsflåder kan jeg kun på det varmeste anbefale, at Danmark fortsætter som medlem af Rådet i IMO – vi kan og skal gøre en forskel der,” siger Anne H. Steffensen.