Diversitet, ligestilling og inklusion (DEI)

Danske Rederier bestræber sig på at fremme diversitet, ligestilling og inklusion (DEI) i skibsfarten, heriblandt gennem Di­ver­si­tets­pri­sen, som uddeles hvert år som anerkendelse for en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion.

Danske Rederier ønsker at støtte rederiernes indsats forfor større diversitet, ligestilling og inklusion (også kendt som DEI) i skibsfarten.

Det sker blandt andet gennem et DEI-netværk med fokus på at dele erfaringer og søsætte nye tiltag, der kan understøtte indsatsen. 

Netværket er tænkt som et samlingspunkt og et forum for vidensdeling, samarbejde og vejledning. Her kan der rejses dilemmaer og pro­blem­stil­lin­ger, der opstår i det daglige, hvad enten det drejer sig om rekruttering og an­sæt­tel­ses­pro­ces­ser, bias, psykisk tryghed, inklusion, trivsel, lige karriere- og ud­dan­nel­ses­mu­lig­he­der m.m.
Netværket mødes to gange årligt, hvor der til hvert møde vil være en dagsorden med bl.a. in­spira­tions­ind­læg, præsentationer, workshops m.m.
Man melder sig ind i netværket ved at skrive til Anne Panknin, akp@danishshipping.dk.

Di­ver­si­tets­pri­sen

Danske Rederiersårlig DEI-Award tildeles et rederi eller en person, som har gjort en særlig indsats indenfor DEI.

Prisen blev stiftet i 2022, hvor Hafnia løb med sejren for etableringen af rederiets Maritime Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Lab. Det skete i stærkt felt, der talte NORDEN, DFDS og Maersk Tankers.

I 2023 vandt Trine Hoffmann fra A.P. Møller – Mærsk for hendes centrale rolle i den kulturelle transformation med et stærkt fokus på diversitet og inklusion, som A.P. Møller - Mærsk har indledt. De nominerede i 2023 var Molslinjen, Neele Pawloski fra Clipper og Hafnia.