Arbejdsforhold

Sæt fokus på udfordringerne og indfør træning

Vi opfordrer alle rederier til at lave en strategi for, hvordan man skaber mest mulig opmærksomhed omkring besætningens sundhed, tryghed og psykologiske sikkerhed - samt at indføre omfattende træ­nings­pro­gram­mer for alle om bord.

Forslag til handlinger

  • Skab opmærksomhed på området blandt besætningen og fremhæv betydningen af løbende uddannelse og dialog.
  • Brug flere kom­mu­ni­ka­tions­ka­na­ler (plakater, foldere, annonceringer ombord, møder, træ­nings­vi­deo­er) for at gøre opmærksom på jeres indsats. Brug et letforståeligt sprog for maksimal effekt.
  • Gør det klart, hvor besætningen kan indrapportere mobning og chikane. Sørg for en gennemsigtig proces, der tydeligt viser, hvordan rap­por­te­rin­ger­ne håndteres, og hvordan besætningen beskyttes.
  • Sørg for, at kaptajner og se­ni­o­r­of­fi­ce­rer forstår deres rolle og ansvar for at skabe et sundt og trygt arbejdsmiljø.
  • Etabler et am­bas­sa­dør­pro­gram med udvalgte medarbejdere, der kan gå forrest og fremme initiativer om sundhed, tryghed og psykologisk sikkerhed ombord.
  • Integrer dialoger og rollespil om mobning og chikane i træ­nings­ø­vel­ser­ne ombord.
  • Tilbyd regelmæssig træning og undervisning i kulturelle forskelle.
  • Tilbyd kon­flik­t­hånd­te­rings­træ­ning.

Download vores Best Practice Anbefalinger, så du altid har dem lige ved hånden. 

Best Practice Anbefalinger

Læs mere her, og bliv inspireret til at arbejde videre med DEI. 

Begynd på DEI-dagsorden i din virksomhed: 

Hvis I skal i gang med at arbejde med DEI, kan I her se Danske Rederiers anbefaling for, hvordan I starter med arbejdet. Klik her

Godt på vej:

Til jer, der allerede er i gang med arbejdet, og har de formelle rammer omkring DEI-arbejdet på plads. I kan her søge inspiration til hvad næste skridt på vejen er. Klik her. 

Næsten i mål: 

Til jer som længe har arbejdet med DEI-dagsorden, og som gerne vil blive inspireret eller inspirere andre. Klik her.