Her er de nominerede til Danske Rederiers Diversitetspris 2025
Nu offentliggøres de tre udvalgte nominerede til Diversitetsprisen 2025. Det er et stærkt felt, hvorfra vinderen skal udvælges. Prisen uddeles til et rederi eller en person i shippingbranchen, der har gjort en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion (DEI).
I år er det fjerde gang, at Danske Rederier uddeler Diversitetsprisen.
Spændingen udløses og champagnepropperne springer, når vinderen afsløres og sammen med de andre nominerede fejres ved Danske Rederiers Blå Pride Bar torsdag den 14. august.
”Det er endnu engang en fantastisk stærk trio af nominerede til Danske Rederiers Diversitetspris, som vi nu har fornøjelsen af at kunne præsentere. Det har ikke været nemt at udvælge de tre nominerede blandt alle de indstillede kandidater, og det bliver ikke nemmere, når juryen skal udpege den endelige vinder. Men det hører selvfølgelig til i kategorien af luksusproblemer, for det er åbenlyst godt, at vi har så mange virksomheder og personer, som gør en virkelig stor og vigtig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion i vores branche,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.
Det er en virkelig flot liste af nominerede, som alle har gennemført konkrete tiltag, der gør en reel forskel i hverdagen
Ved udvælgelsen af nominerede lægges der vægt på, at den nominerede person eller rederivirksomhed har skabt en forandring – enten i branchen eller lokalt i rederiet – inden for mindst ét af DEI-områderne, for eksempel ved at:
· Iværksætte et nyt initiativ, der fremmer DEI, gennem aktiv brug af ny viden eller praksis
· Arbejde aktivt for at udbrede DEI-tankegangen blandt medarbejdere, ledelse og samarbejdspartnere og dermed fremstå som en god virksomhedsambassadør og rollemodel for andre
”Det er en virkelig flot liste af nominerede, som alle har gennemført konkrete tiltag, der gør en reel forskel i hverdagen. Til syvende og sidst er det jo lige præcis det, det handler om – og som vi gerne vil fejre,” siger Anne Windfeldt Trolle.
På billedet ses sidste års vindere fra Hafnia. Foto: Carsten Lundager
De nominerede
Svitzer
Svitzer er nomineret for at have taget konkrete, medarbejderforankrede skridt mod øget inklusion i et driftsmæssigt komplekst miljø. Hos Svitzer er DEI en integreret ledelsesprioritet. Inklusion gennemsyrer både employer branding, rekrutteringsprocesser og samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Svitzer har på overbevisende vis arbejdet for at fremme diversitet og inklusion, særligt ombord på skibene. Rederiet har ændret praksis for rekruttering, iværksat initiativer målrettet kvindelige ansatte og gæster, og forbedret de fysiske rammer gennem blandt andet kønsneutrale toiletter og adgang til hygiejneprodukter. Initiativerne repræsenterer et positivt kulturskifte i en traditionelt mandsdomineret branche.
DFDS
DFDS er blevet nomineret til DEI-prisen 2025 som anerkendelse for sin strategiske og modige indsats for diversitet, ligestilling og inklusion.
Juryen fremhæver særligt DFDS’ stærke ledelsesforankring, hvor DEI-mål er integreret i både KPI’er og bonusordninger, samt den brede forankring af initiativer i kerneprocesser som rekruttering, løn og lederudvikling.
Talentprogrammet Waves of Talent har allerede skabt målbar effekt – andelen af kvindelige officerer er steget fra 4,4 % til 10 % på under to år, og DFDS har sat en ny målsætning om 20 % i 2030.
Virksomheden roses også for sin åbenhed om lønforskelle mellem køn og for at inkludere transpersoner i SoMe kampagner. Juryen betegner DFDS’ tilgang som både inspirerende, transparent og kulturelt forandrende – med potentiale til at påvirke hele branchen.
A.P Møller – Mærsk - for deres Marine Cadet Culture Program
Maersks Marine Cadet Culture Program er nomineret for enmålrettet og veldokumenteret indsats, der sætter inklusion på dagsordenen tidligt i karriereforløbet.
Programmet har indtil videre omfattet mere end 800 kadetter og lægger dermed fundamentet for en ny, inkluderende kultur i flåden. Med workshops om psykologisk tryghed, bias og inklusion sikres personlig involvering – og det virker: 90 % af deltagerne føler sig bedre rustet til at sige fra og sige til.
Juryen fremhæver også de strukturelle greb som halvvejs-evalueringer og afsat studietid, der understøtter både den kulturelle og institutionelle forandring. Initiativet vurderes som både strategisk, skalerbart og med tydelig effekt.
Tidligere vindere af Diversitetsprisen
Danske Rederiers Diversitetspris blev uddelt for første gang i 2022 Her vandt Hafnia for deres “Maritime Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Lab”. Det blev skabt sammen med RightShip, Wilhelmsen, Thome Group, Rio Tinto og Anglo American, og var en slags diversitetstænketank.
I 2023 gik prisen til Trine Hoffmann fra A.P. Møller – Mærsk. Juryen lagde særlig vægt på Trine Hoffmanns ekstraordinære drive, hendes høje ambitionsniveau, og at hun har været med til at løfte diversitet til et nyt niveau i sin organisation.
Og sidste år gik prisen endnu engang til Hafnia. Juryen fremhævede rederiets meget gennemtænkte brede tilgang til at fremme ligestilling, mangfoldighed og inklusion, som kontinuerligt udvikles og ekspanderes. En tilgang som bakkes op af klare og ambitiøse mål og følges op af data
Jurymedlemmer
Torsten Mathias Augustsen, Faglig leder hos SEA HEALTH AND WELFARE
Anja Rose, Head of Organisational Performance and Development, Welltec
Dr. Poornima Luthra, Associate Professor at Copenhagen Business School
Heidi Heseltine, CEO, Halcyon Recruitment and Founder, Diversity Study Group
Neele Pawlowski, Chartering Manager, Clipper Group, and Co-Founder of Women in Shipping Denmark
Anne Windfeldt Trolle, Direktør for Arbejdsmarked, Rekruttering og Uddannelse i Danske Rederier