Seneste nyt
Uddannelse

Uni-Tankers bliver en del af ”Kom med Ombord”

Uni-Tankers bliver det ottende rederi, der kommer med i prak­tik­sam­ar­bej­det ”Kom med Ombord”. Det er en del af Uni-Tankers nye ”Cadet Strategy 2024”, som skal være med til at rekruttere og fastholde danske og europæiske kadetter og vise vejen til en karriere i det maritime.

Prak­tik­for­lø­bet ”Kom med Ombord”, som er et samarbejde mellem Danske Rederier og otte forskellige rederier, har været en stor succes, siden det blev lanceret i 2023. Mange unge står på spring for at komme ud at sejle med ”Kom med Ombord” og blive uddannet til befarne skibsas­si­sten­ter og/eller kystskippere.  

”Kom med Ombord” er en god vej til en karriere i Det Blå Danmark, hvor rederierne i stor stil efterspørger nye, dygtige medarbejdere. 

Uni-Tankers, som beskæftiger 383 søfarende (pr. april 2024), ønsker med den nye kadetstrategi at rekruttere flere europæiske kadetter, herunder også flere kvinder, og sikre, at flere af kadetterne vælger at fortsætte deres karriere i Uni-Tankers og den maritime industri efter endt uddannelse.  

Siden vi hørte om ”Kom med Ombord”-projektet, har vi luret på, hvordan vi også kunne blive en del af det.
Julie Demant, Crewing Officer, Uni-Tankers

“Siden vi hørte om Kom med Ombord-projektet, har vi luret på, hvordan vi også kunne blive en del af det.” siger Julie Demant, Crewing Officer, Uni-Tankers og fortsætter; 

“Det giver rigtig god mening for vores fremtidige kadetter at have snust til sømands-livet, inden de kaster sig over en lang uddannelse og først langt inde i forløbet kommer ud at sejle første gang. Derudover passer samarbejdet godt ind i vores nye Kadet-strategi, som vi håber, kan give et endnu bedre og tryggere fundament, perspektiv og for­vent­nings­af­stem­ning for en karriere hos Uni-Tankers.” 

Kadet-strategien indeholder bl.a. på en ny mentorordning, som vil sikre, at den enkelte kadet har mindst én person fra kontoret, som personen kan sparre med, både fagligt og personligt hele vejen igennem deres uddannelsestid hos Uni-Tankers. 

”Jeg er utrolig glad for, at Uni-Tankers har valgt at blive en del af ”Kom med Ombord”. Det er helt klart med til at gøre uddannelsen endnu bedre og mere attraktiv og få endnu flere unge til at få øjnene op for de rigtig mange gode og spændende kar­ri­e­re­mu­lig­he­der i Det Blå Danmark og vælge en karriere til søs,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.  

"Kom med Ombord"

Prak­tik­for­lø­bet ”Kom med Ombord” er et samarbejde mellem Danske Rederier og rederierne A.P. Moller-Maersk, Molslinjen, Cadeler, DFDS, TORM, Maersk Supply Service, ESVAGT og nu også Uni-Tankers. 

Forudsætningen for at kunne deltage i ’Kom med Ombord’ er en bestået grundlæggende maritim uddannelse (GMU), ren straffeattest, gyldigt pas og sundhedsbevis samt en dansk søfartsbog.  

I løbet af to år vil man samlet set opnå 52 ugers effektiv sejltid under ud­møn­strin­ger­ne, som vil være af varierende længde. Alle forløb begynder hos Maersk, herefter kan den studerende være med til at prioritere 2. rederi for til sidst at slutte forløbet af hos ESVAGT med 6 udmønstringer.  

Efter sejltiden kan man vælge at læse fem måneder på MARTEC, MARNAV (Ærø) eller Svendborg Søfartsskole, og herefter er man uddannet befaren skibsassistent eller kystskipper.