Seneste nyt

Ros til Regeringens Fi­nans­lo­vs­for­slag: Stærke initiativer for skibsfarten

Regeringens fi­nans­lo­vs­for­slag for 2025 indeholder flere gode initiativer, der vil gavne den maritime sektor. Især initiativerne om dobbelttogter for skoleskibene og øgede midler til udvikling af land­di­strik­ter­ne fortjener stor ros.

Regeringen har netop fremlagt sit fi­nans­lo­vs­for­slag for 2025. Set med skibsfartens øjne er der en række gode tiltag, der er værd at fremhæve. 

Ikke mindst forslaget om faste dobbelttogter til skoleskibene de næste fire år vækker glæde i Danske Rederier. 

"Jeg er så glad for, at regeringen har valgt at prioritere dobbelttogter for skoleskibene DANMARK og Georg Stage. Det giver flere unge chancen for at opleve livet til søs og opbygge de færdigheder, som er så vigtige for vores sektor. Det er en investering i fremtidens søfarende, som vi kun kan være glade for og derfor er rederierne klar til at ansætte de unge efter endt togt," siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.  

Jeg er så glad for, at regeringen har valgt at prioritere dobbelttogter for skoleskibene DANMARK og Georg Stage. Det giver flere unge chancen for at opleve livet til søs og opbygge de færdigheder, som er så vigtige for vores sektor.
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

Det er ligeledes positivt, at regeringen vil afsætte flere penge til forsk­nings­re­ser­ven. Steffensen understreger også betydningen af de øgede midler til land­di­strik­ter­ne, hvor en stor del af Danmarks søfarende bor:  

"To tredjedele af vores søfarende har deres hjem i land­di­strik­ter­ne. Derfor er det afgørende, at regeringen har fokus på at styrke disse områder. Jeg håber, at midlerne her vil være med til at gøre det endnu mere attraktivt at bo og arbejde i land­di­strik­ter­ne," siger Anne H. Steffensen. 

I Danske Rederier tager man også godt imod, at regeringen vil afsætte midler til bedre hjælp og støtte til den store gruppe på 43.000 unge, som hverken er i gang med job eller uddannelse. Det er en rigtig god ide, at regeringen vil “samle ansvarlige kræfter i samfundet om at finde nye veje og løsninger, der kan hjælpe de unge ind på et nyt spor”, som det lyder i forslaget. Danske Rederier har tidligere fremlagt et ud­dan­nel­ses­ud­spil målrettet netop denne gruppe unge. 

Endelig roser Anne H. Steffensen regeringens fokus på Afrika som en del af Danmarks eks­port­stra­te­gi:  

"Ved at styrke dansk erhvervslivs engagement i Afrika gennem målrettet investering og samhandel sætter regeringen en vigtig kurs mod nye markeder og muligheder. Dette vil ikke blot gavne dansk eksport, men også understøtte en bæredygtig økonomisk udvikling i de afrikanske lande. Det er et klart signal om, at Danmark vil have flere stærke partnerskaber i en del af verden, som økonomisk og demografisk får mere tyngde de kommende år."