Seneste nyt

Rettidig omhu med nye ministerier

Danske Rederier hylder regeringens beslutning om at oprette nye ministerier, der skal styrke Danmarks indsats inden for grøn omstilling, europæisk samarbejde og sam­funds­sik­ker­hed.

Det giver god mening, at regeringen nu opretter tre nye ministerier.  

Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, betegner det som rettidig omhu, at regeringen fokuserer på at styrke beredskabet i lyset af de stigende globale trusler med oprettelsen af et Ministerium for Sam­funds­sik­ker­hed og Beredskab. 

"Et stærkt nationalt beredskab er ikke kun vigtigt for sikkerheden i Danmark, men også for vores internationale forpligtelser. Rederierne opererer på tværs af verdenshavene og er afhængige af, at Danmark har et robust beredskab, der kan håndtere både sik­ker­heds­trus­ler og kri­se­si­tu­a­tio­ner. Det er Torsten Schack den rette mand til stå i spidsen for," siger Anne H. Steffensen. 

Danmark står overfor et kommende formandskab, hvor det bliver afgørende at sætte nogle klare aftryk på EUs industri- og handelspolitik, vækst og deregulering og selvfølgelig få indfriet vores forventninger til udbygningen af vedvarende energi.
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

Stærkt fokus på EU og den grønne omstilling 

Med oprettelsen af et Europa-ministerium understreger regeringen vigtigheden af at prioritere den grønne omstilling som en del af Danmarks kommende EU-formandskab. Steffensen fremhæver, at det nye ministerium, som Marie Bjerre skal stå i spidsen for, skaber en stærk ramme for Danmarks lederskab i EU, hvor klima, bæredygtighed og sikkerhed kommer i fokus. 

"Danmark står overfor et kommende formandskab, hvor det bliver afgørende at sætte nogle klare aftryk på EUs industri- og handelspolitik, vækst og deregulering og selvfølgelig få indfriet vores forventninger til udbygningen af vedvarende energi. Det bliver set med mine øjne de afgørende opgaver for Marie Bjerre, som jeg glæder mig til at samarbejde med," siger Anne H. Steffensen. 

Danske Rederier er også glade for, at Jeppe Bruus skal sikre, at ambitionerne fra den grønne trepart bliver ført ud i livet.  

“Vi glæder os på hele Danmarks vegne over, at regeringen opretter et Grønt Tre­part­s­mi­ni­ste­ri­um, som kan gøre de store visioner til virkelighed - både på kli­ma­omstil­ling af landbrug og genopretning af naturen til lands og til vands. Det er godt at få en erfaren mand som Jeppe Bruus på den opgave,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.