Seneste nyt
Uddannelse

”Kom med Ombord” fejrer et års jubilæum med vind i sejlene

70 ubefarne skibsas­si­sten­ter tog med på togt i prak­tik­for­lø­bet ”Kom med Ombord’s” første år. Og pladserne på næste hold er også eftertragtede. Det vækker glæde i Danske Rederier.

Der er flere unge på venteliste for at komme ud og sejle med ”Kom med Ombord”. Den store interesse for prak­tik­for­lø­bet skal gerne munde ud i, at der bliver uddannet flere af de befarne skibsas­si­sten­ter, som rederierne i stor stil efterspørger. 

”Det er rigtigt dejligt, at så mange unge gerne vil med ombord i vores praktikforløb. Der er mange gode og spændende kar­ri­e­re­mu­lig­he­der i Det Blå Danmark og rederierne efterspørger dygtige medarbejdere, så det er en rigtig sol­strå­le­hi­sto­rie, at ”Kom med Ombord” er med til at få flere unge til at få øjnene op for det maritime,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. 

Det er en rigtig solstrålehistorie, at ”Kom med Ombord” er med til at få flere unge til at få øjnene op for det maritime,”
Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier

De mange rederier, som har meldt sig til at være en del af ”Kom med Ombord”, giver de unge mulighed for at komme ud at sejle med tre forskellige rederier under forløbet og prøve kræfter med et bredere udsnit af branchen. 

”Vi er meget glade for det gode samarbejde med de syv rederier, som er med til at gøre ”Kom med Ombord” til en succes. Muligheden for at prøve at sejle med flere forskellige rederier er virkelig med til at gøre forløbet spændende og attraktivt for de unge. Og jeg drømmer selvfølgelig om, at vi med tiden kan invitere endnu flere unge med ud at sejle i regi af ”Kom med Ombord”,” siger Anne Windfeldt Trolle. 

Fakta:

Prak­tik­for­lø­bet ”Kom med Ombord” er et samarbejde mellem Danske Rederier og rederierne A.P. Moller – Maersk, Molslinjen, Cadeler, DFDS, TORM, Maersk Supply Service og ESVAGT. 

Forudsætningen for at kunne deltage i ’Kom med Ombord’ er en bestået grundlæggende maritim uddannelse (GMU), ren straffeattest, gyldigt pas og sundhedsbevis samt en dansk søfartsbog. 

I løbet af to år vil man samlet set opnå 52 ugers effektiv sejltid under ud­møn­strin­ger­ne, som vil være af varierende længde. Alle forløb begynder hos Maersk, herefter kan den studerende være med til at prioritere 2. rederi for til sidst at slutte forløbet af hos ESVAGT med 6 udmønstringer. 

Efter sejltiden kan man vælge at læse fem måneder på MARTEC eller Svendborg Søfartsskole, og herefter er man uddannet befaren skibsassistent. 

Læs mere om ”Kom med ombord” her