Seneste nyt
Danske Rederier

H.M. Kongen uddeler Danske Rederiers Søfartspris

På Danske Rederiers årsdag den 23. maj vil H.M. Kongen uddele Danske Rederiers Søfartspris 2024.

Hans Majestæt Kongen har sagt ja til at uddele Søfartsprisen 2024 på Danske Rederiers årsdag den 23. maj.  

Modtageren af Søfartsprisen vil først blive afsløret på dagen, men prisen tildeles personer eller institutioner, som gennem deres arbejde har bidraget til at øge forståelsen for danske søfartsforhold. 

”Vores Konge er om nogen den rette til at uddele Søfartsprisen, og jeg er både glad og stolt over, at Hans Majestæt har sagt ja til at medvirke. Som frømand har H.M. Kongen haft havet helt tæt på, og jeg ved, at søfart og søens folk har en særlig plads i hjertet hos Kongen og hans familie,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier  

Vores Konge er om nogen den rette til at uddele Søfartsprisen, og jeg er både glad og stolt over, at Hans Majestæt har sagt ja til at medvirke
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

I 2022 modtog Kongens mor – Hendes Majestæt Dronning Margrethe – selv samme Søfartspris for sit livslange dedikerede virke, store engagement og kærlighed til søen, søfolk og søfart. 

Søfartsprisen blev stiftet i forbindelse med 100-års jubilæet for Danske Rederier (dengang Danmarks Rederiforening) i 1984 og kan tildeles en person, flere personer eller en institution, som gennem deres arbejde har bidraget til at øge forståelsen for danske søfartsforhold. 

Medier er velkomne på dagen. Kræver tilmelding på pt@danishshipping.dk 

Læs mere om programmet for Årsdagen her

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix