Seneste nyt
Danske Rederier
Situationen i Det Røde Hav

Hans Majestæt Kongen overrakte Søfartsprisen til Søværnet og besætningen fra missionen i Det Røde Hav

På Danske Rederiers Årsdag overrakte H.M. Kongen Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på fregatten Iver Huitfeldt. Fregatten har været udsendt til Det Røde Hav for at forsvare vores søfarende og den fri skibstrafik mod voldsomme angreb med droner og missiler.

H. M. Kongen deltog på Danske Rederiers Årsdag og overrakte torsdag eftermiddag Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på fregatten Iver Huitfeldt for deres store og heltemodige indsats for at forsvare vores søfarende og vores skibe og den fri sejlads i Det Røde Hav. 

I forbindelse med prisover­ræk­kel­sen udtalte H.M. Kongen følgende:

”Kære besætning på Iver Huitfeldt. I har leveret en yderst krævende og dybt værdsat indsats. For søfarten. Og for Danmark.  

I har kæmpet for os og for det, vi tror på. 

Stort tillykke med Søfartsprisen.”

Kære besætning på Iver Huitfeldt. I har leveret en yderst krævende og dybt værdsat indsats. For søfarten. Og for Danmark.  
H.M. Kongen

Siden slutningen af 2023 har fredelige handelsskibe været under angreb med droner, missiler og deciderede kapringsforsøg i Det Røde Hav.  

Derfor besluttede et bredt politisk flertal i Folketinget at sende fregatten Iver Huitfeldt til Det Røde Hav som en del af den internationale koalition, der har forsvaret vores søfarende og den civile skibstrafik mod disse uacceptable angreb.  

Under vanskelige forhold forsvarede den udsendte besætning de søfarende og den fri sejlads mod houthiernes fuldstændigt uacceptable angreb. Derfor tildeler Danske Rederier Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på Iver Huitfeldt. 

”Sådan en dag som i dag, hvor vi overrækker Danske Rederiers Søfartspris til Søværnet og besætningen på Iver Huitfeldt, er det svært ikke at tænke på vendingen ”tak er kun et fattigt ord”. For vi skylder jer så meget. I har været med til at beskytte vores søfarende mod forfærdelige angreb i Det Røde Hav. I har repræsenteret Danmark på fornemste vis. For det skylder vi jer en stor og dybfølt tak. Og for det modtager I Søfartsprisen 2024,” siger Anne H. Steffensen, Adm. direktør i Danske Rederier.