Seneste nyt
Uddannelse

Danske Rederier jubler over dobbelttogter for skoleskibene: "En vigtig investering i fremtiden"

Danske Rederier glæder sig over regeringens beslutning om at sikre finansiering til dobbelttogter for Skoleskibene DANMARK og Georg Stage de næste fire år. Med denne langsigtede investering får endnu flere unge mulighed for at opleve livet til søs og tage første skridt mod en karriere i Det Blå Danmark, hvilket samtidig styrker den maritime sektors adgang til kvalificeret arbejdskraft.

I regeringens forslag til finansloven for 2025 er der afsat midler, som sikrer, at begge skoleskibe kan sejle to årlige togter frem til 2029. Det giver over 1.000 unge chancen for at tage del i en maritim uddannelse og få en solid indgang til ar­bejds­mar­ke­det, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er stor. 

"Regeringens beslutning om at sikre dobbelttogter for både Skoleskibet DANMARK og Georg Stage er en fantastisk nyhed for Det Blå Danmark. Det betyder, at endnu flere unge får chancen for at opleve livet til søs og tilegne sig de kompetencer, som vores branche har hårdt brug for. Rederierne står nærmest klart med kontrakter på kajkanten, så det er en vigtig investering i både erhvervets og de unges fremtid," siger Anne H. Steffensen, ad­mi­ni­stre­ren­de direktør i Danske Rederier. 

Regeringens beslutning om at sikre dobbelttogter for både Skoleskibet DANMARK og Georg Stage er en fantastisk nyhed for Det Blå Danmark. Det betyder, at endnu flere unge får chancen for at opleve livet til søs og tilegne sig de kompetencer, som vores branche har hårdt brug for
Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier

Fi­nans­lo­vs­for­sla­get indeholder også midler til renovering og ved­li­ge­hol­del­se af det over 90 år gamle Skoleskibet DANMARK, hvilket sikrer, at det ikoniske skib kan fortsætte med at uddanne de næste generationer af danske søfolk. 

"At regeringen har valgt at afsætte penge til dobbelttogter de næste fire år, er et klart signal om, hvor vigtig den maritime uddannelse er. Det giver skoleskibene den stabilitet, de har brug for, og sikrer, at endnu flere unge får mulighed for at påbegynde en karriere i Det Blå Danmark. Vi har kæmpet for denne langsigtede løsning, og det er glædeligt, at der nu er politisk vilje til at prioritere den maritime sektor på denne måde," tilføjer Anne H. Steffensen. 

Med denne beslutning styrkes Danmarks position som en global maritim leder, samtidig med at flere unge får muligheden for en unik og spændende karriere til søs. Det Blå Danmark står klar til at byde dem velkommen om bord.