Seneste nyt
International skibsfart

Danmark blandt verdens bedst præsterende flagstater

International Chamber of Shipping (ICS) har offentliggjort deres årlige ”Flag State Performance Table”. Endnu en gang har Danmark en positiv score på tværs af alle kriterier i opgørelsen.

Danmark er en af kun tretten flagstater, der har ”grønne” indikatorer for alle de kriterier, der anvendes i opgørelsen, der offentliggøres årligt af ICS. Tabellen viser, i hvilket omfang flagstaterne overholder internationale søfartsaftaler, -regler og -bestemmelser.

”Danmark er en søfartsnation af høj kvalitet, og det afspejler sig i ICS’ Flag State Performance Table, hvor Danmark igen er blandt de førende nationer. Kunderne ved, at de kan stole på, at danske rederier leverer produkter og ydelser af høj kvalitet,” siger Anne H. Steffensen, adm. Direktør i Danske Rederier.

Danmark er et lille land, men en maritim supermagt. Danskejede eller danskdrevne skibe transporterer varer til og fra alle verdenshjørner.
Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

De andre nationer udover Danmark med grønne flag over hele linjen er Bermuda, Caymanøerne, Grækenland, Hong Kong (Kina), Japan, Liberia, Malta, Marshalløerne, Norge, Portugal, Singapore og Storbritannien.

”Danmark er et lille land, men en maritim supermagt. Danskejede eller danskdrevne skibe transporterer varer til og fra alle verdenshjørner. Internationale regler og aftaler er vigtige, da de bidrager til at skabe lige vilkår. Jeg er meget glad for, at Danmark og den danske skibsfart scorer så højt på ICS’ Flag State Performance Table. Men helt ærligt, så forventer jeg intet mindre,” siger Anne H. Steffensen.

Fakta:

De kriterier, der anvendes til at udarbejde ICS’ Flag State Performance Table, omfatter ratificering af relevante internationale konventioner, hvid- og sortlister over hav­ne­stats­kon­trol, flådens lave gen­nem­snitsal­der, IMO-med­lem­s­sta­ter­nes revision og meget mere.

"ICS Flag State Performance Table" findes her