Seneste nyt
Arbejdsforhold

Arbejdet med at sikre et trygt og sundt miljø for alle ombord på danskflagede skibe fortsætter

Topchefer indenfor dansk skibsfart har i dag mødtes for at drøfte, hvordan man kommer den alvorlige udfordring med mobning og chikane om bord på danskflagede skibe til livs, og sikrer et trygt og sundt arbejdsmiljø for alle.

Mødet er et led i den fortløbende proces med at sikre et tryggere og mere inkluderende arbejdsmiljø på danskflagede skibe.  

”Der kan ikke være tvivl om, at Danske Rederiers medlemmer tager udfordringen med mobning og chikane meget seriøst. Jeg oplever et meget stort engagement i arbejdet med at komme den form for helt igennem uacceptabel opførsel til livs. Det er top of mind på øverste niveau i rederierne” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. 

Der kan ikke være tvivl om, at Danske Rederiers medlemmer tager udfordringen med mobning og chikane meget seriøst. Jeg oplever et meget stort engagement i arbejdet med at komme den form for helt igennem uacceptabel opførsel til livs.
Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier

Målet med møderækken er bl.a. at komme med en række anbefalinger til nødvendige tiltag og initiativer på området til den arbejdsgruppe med Sø­fart­s­sty­rel­sen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen, som er­hvervs­mi­ni­ster Morten Bødskov nedsatte, efter en undersøgelse fra Er­hvervs­mi­ni­ste­ri­et tidligere på året påviste alvorlige udfordringer på området. 

”Det er en udfordring, som vi kun kan løse i fællesskab. Jeg ser meget frem til den fortsatte dialog med virksomhederne, er­hvervs­mi­ni­ste­ren, Sø­fart­s­sty­rel­sen og de relevante fagforbund,” siger Anne Windfeldt Trolle. 

Læs mere om Danske Rederiers reaktion på Er­hvervs­mi­ni­ste­ri­ets undersøgelse her.