Seneste nyt
International skibsfart

Danske Rederier og Emirates Shipping Association underskriver aftale om tættere fremtidigt samarbejde

De to re­de­ri­for­e­nin­ger har underskrevet et Memorandum of Understanding (MoU), der skitserer intentioner om tættere fremtidigt samarbejde inden for maritim transport.

Danmark og De Forenede Arabiske Emirater er begge ind­fly­del­ses­ri­ge ship­ping­na­tio­ner, der hver især huser to af verdens vigtigste maritime knudepunkter i henholdsvis København og Dubai. Memorandummet (MoU) sigter mod at styrke det bilaterale samarbejde og fremme innovation inden for industrien.

Anders Østergaard, CEO for Monjasa Group, bosiddende i Dubai og en vigtig forbindelse mellem dansk og emiratsk skibsfart, understregede vigtigheden af dette partnerskab: 

"Dette MoU repræsenterer et betydeligt skridt mod at forbedre vores samarbejde inden for maritim transport. Ved at arbejde tæt sammen med vores danske modparter sigter vi mod at udnytte vores samlede styrker og drive innovation inden for industrien," udtalte Anders Østergaard, som også fungerer som ge­ne­ral­se­kre­tær for The Emirates Shipping Association.

Kaptajn Abdulkareem AlMessabi, formand for The Emirates Shipping Association, bemærkede: 

"Gennem dette partnerskab sætter vi scenen for en ny æra af samarbejde og vækst. Vores fælles engagement i ekspertise inden for maritime operationer vil utvivlsomt give betydelige fordele for begge vores nationer."

Ved at arbejde tæt sammen med vores danske modparter sigter vi mod at udnytte vores samlede styrker og drive innovation inden for industrien
Anders Østergaard, CEO i Monjasa Group og generalsekretær for The Emirates Shipping Association

 

MoU'en blev underskrevet under Emirates Shipping Association's Master Leadership Program, som fandt sted i København den 27.-31. maj i samarbejde med blandt andre Sø­fart­s­sty­rel­sen, Maersk og Danske Rederier.

"Jeg er meget glad for at underskrive denne MoU på vegne af Danske Rederier. De Forenede Arabiske Emirater er en betydelig shippingnation centreret omkring Dubai, en af verdens vigtigste maritime hubs. Vi ser frem til at arbejde sammen, lære af hinanden og sammen blive bedre rustet til fremtidens udfordringer," sagde Jacob K. Clasen, viceadm. direktør for Danske Rederier.

Fakta:

Både København og Dubai er blandt de top-5 mest attraktive maritime hot spots i verden ifølge en nylig undersøgelse. Læs mere her.